Browsing Tag

временска прогноза

Повисоките температури не се измама, туку мапите за временска прогноза се од различен тип

Во постот кој го рецензираме се пропушта контекстот затоа што два различни вида на мапи - топографска и топлотна мапа (кои имаат различни бои и различни прикази), се споредуваат. Како што тврдат и експертите, не би можело да се споредуваат…

Мапите за временска прогноза во Британија не се направени за да застрашуваат со летни температури

Тврдењето  во постот дека променета на графика на временската прогноза е со цел да се накалемат неосновани стравови за нормалните летни температури меѓу граѓаните, не е вистинито. Мапите кои во Велика Британија се користат за временската…