Browsing Tag

забрана за работа

Рускиот суд нареди затворање на групата за човекови права „Меморијал“

Врховниот суд на Русија нареди затворање на „Меморијал“, најистакнатата група за човекови права во земјата, која се занимаваше со чистките од ерата на Сталин, симболизирајќи ја пост-советската демократизација, објави Euroactiv, а пренесува …