Browsing Tag

загубари

АНАЛИЗА: Над 75 отсто од вработените во јавните претпријатија се постари од 46 години

Во земјава се регистрирани 159 јавни претпријатија кои се формирани од различни нивоа на власт, Собранието, Владата, општините и град Скопје. Најголем број, 143, се основани од град Скопје и општините, 13 се под владина „капа“, а три јавни…