Browsing Tag

Закон за помилување

Груевски и ВМРО-ДПМНЕ беа за ограничување на правото за помилување, па ретерираа

Ставот на ВМРО-ДПМНЕ за Законот за помилување останува ист како и во 2009 година кога поднесовме измена на законот со која што побаравме укинување на одредени можности на претседателот поврзани со помилувања на одредени категории на лица.…