Browsing Tag

Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер

Кој го кочи давањето информации од јавен карактер?

Од Агенцијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, велат дека Законот не дозволува да се казнуваат службениците кои кријат информации од јавен карактер. Оттаму нагласуваат дека заради законските…

Расте бројот на неодговорени и одбиени барања за пристап до информации од јавен карактер…

Лани пораснал бројот на неодговорени, одбиени и пренесени барања за слободен пристап до информации од јавен карактер од страна на институциите, покажува Годишниот извештај за работењето на Агенцијата за заштита на правото на слободен…

Администрацијата најмалку одговара на новинарските прашања

Скопје, 19 декември, 2017 - 13:47 (META)  Има реална потреба од менување на Законот за слободен пристап до информациите од јавен карактер иако попроблематична е неговата примена отколку самиот закон – беше констатирано на денешната…