Browsing Tag

здравствено осигурување

АНАЛИЗА: Како ќе се полнат и празнат „касите“ на фондовите за здравствено и пензиско осигурување?

Двата државни фондови – за здравствено и за пензиско осигурување во 2024 година ќе имаат поголеми буџети во однос на годинава, пишува Порталб.мк. Власта проектира зголемување на придонесите во фондовските каси во ПИО и ФЗО но ќе растат и…

Здравствените книшки сè уште се потребни за дел од осигурениците

Во Програмта на владејачката ВМРО ДПМНЕ за периодот 2014-2018 година во делот „Здравје за секој дом, здравје за секој граѓанин“,  стр.307, која е во најголем дел преточена во програмите на Владата и на министерствата, се наведува,…