Browsing Tag

Земја

Уште една дезинформација дека Земјата е рамна плоча

Наспроти тврдењето во постот дека „Земјата е рамна“, има многу докази дека Земјата е тркалезна. Има фотографии од вселената од кои се гледа дека земјата е сферична. Дека земјата е тркалезна покажува и првата фотографија од неа од вселената…

Земјата не е рамна, за тоа постојат многу докази

Теоријата дека формата на Земјата е рамнина или диск е научно отфрлена. Постојат многу начини да се докаже дека Земјата не е рамна. Една брза опција е да се провери библиотеката со слики на НАСА, која има и видео во живо на Јутјутб за тоа…

Во објава на Фејсбук невистинито се тврди дека Земјата е рамна

Кога Земјата би била рамна, затемнување на Месечината би имале само на полноќ, секаде би ги имало истите годишни времиња, од секоја локација би се гледале истите ѕвезди и секое место на Земјата би имало изгрејсонце и зајдисонце во исто…

Без паника, астероидот 1998 OР2 нема да ја уништи планетата

Acтepoидот 52768 или попознат како астероидот 1998 OР2 веќе помина покрај Земјата и тоа уште во април минатата година, на оддалеченост од 6,3 милиони километри. Според проценките на НАСА, овој астероид повторно ќе помине близу Земјата во…