Browsing Tag

железничка инфраструктура

Чекајќи го возот за Софија: Нова надеж за „пругата наречена надеж“

Пругата кон Бугарија  е најветуваниот проект од сите политички елити во изминатите три децении. Кај местото Шупли Камен во близина на Куманово деновиве повторно почна да се гради  „пругата наречена надеж“, власта сега уверува дека пругата…

Гасификацијата и пругата Битола – Кременица ВМРО-ДПМНЕ ги ветува десет години

„Гасификација на Република Македонија“,  и „Модернизација на пругата од Битола кон Грција“, ВМРО-ДПМНЕ  вети уште во 2006 година во програмата „Преродбата во 100 чекори“ , со која Никола Груевски го доби првиот мандат …