Browsing Tag

змија

Змијата во логото на СЗО нема поврзаност со христијанството

На оваа објава ѝ недостасува соодветен контекст,па како таква врши манипулација на корисниците на социјалните мрежи и ги наведува да донесат погрешен заклучок. Змијата, иако во дел од христијанските верувања е симбол за нешто лошо, сепак во…

Ензим од отровна змија-ѕвечарка не е пронајден во вакцините против ковид-19

Во вакцината против ковид нема ензим од змија отровница, односно ѕвечарка. Студијата што се споделува во постот не е спроведена на вакцинирани пациенти, туку на пациенти со ковид кои биле хоспитализирани неколку месеци пред да почне…