Browsing Tag

зрачење

5Г технологијата не е оружје за масовно убивање

Научната јавност е категорична  дека 5Г технологијата ќе се користи за подобрување на комуникацијата во воените комуникации, но не како оружје за масовно убивање. Експертите  велат дека е бесмислено да се шират застрашувачки гласини дека 5Г…

Не е вистина дека микробрановите печки го скратуваат животот

Според Светската здравствена организација, кога микропечката се користи како што треба и правилно, нема ништо опасно во врска со микробрановото зрачење.  Експертската јавност е децидна дека микропечките продуцираат бранови со релативно…