ВМРО-ДПМНЕ: Финансиска поддршка за проекти предложени од граѓанскиот сектор

Овозможивме и ќе продолжиме финансиска поддршка за проекти предложени од граѓанскиот сектор за отворање на Дневни центри за лица со интелектуална попреченост, деца на улица, помош и поддршка на жртви на семејно насилство, корисници на дрога, превенција од злоупотреба на дрога, стари лица и други ризични групи. [Рок: континуирано]

Образложение:

Отворени се повеќе центри за заштита од семејно насилство во: Скопје, Битола, Кочани, Свети Николе и Гази Баба, а најавено е отворање на нов центар за жртви на семејно насилство во Тиквешијата.

Во рамките на Меѓуопштински центар за социјална работа на Град Скопје формирано е Советувалиште за работа со сторители на семејно насилство.

Отворени се  центри за стари лица, во Скопје и во Вевчани.

Во Скопје е отворен Дневен центар за аутизам.

Во Скопје е отворен нов Центар за згрижување на деца од улица.

Во Скопје е отворено Советувалиште за превенција од дрога.

Имајќи го сето ова предвид може да се каже дека  ветувањето: „Финансиска поддршка за проекти предложени од граѓанскиот сектор“ е исполнето.

Линкови:

Оценето од: Оливера Војновска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција