ВМРО-ДПМНЕ: Операционализација на Националната стратегија за заштита на стари лица

Операционализација на мерките и активностите од Националната стратегија за заштита на стари лица (2010-2020) со посебен акцент за отворање на социјални сервиси на локално ниво во соработка со општините и граѓанските организации. [Рок: 2013]

Образложение:

Со оглед на обемноста и сеопфатноста на Националната стратегија за заштита на стари лица, претставува практично невозможно објективно да се анализира дали ова ветување е исполнето или не. Земајќи го тоа во предвид, ветувањето се оценува како неконкретно. [Ажурирано на: 15.04.2014]

Линкови:

Министерство за труд и социјална политика: Национална стратегија за стари лица 2010 – 2020. [Пристапено на: 15.04.2014]

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција