ВМРО-ДПМНЕ: Откривање на надарени ученици

Планирање и организирање на индивидуализирана и групна настава, која ќе води грижа за рано откривање на надарените ученици по наставни предмети и ќе развиеме систем за откривање, следење и за напредување на талентираните ученици.

Образложение:

Според направеното истражување во основните училишта во Македонија, донесен е заклучок дека оваа настава не е реализирана и не се спроведува во пракса. Според наставниците кои предаваат во основните училишта оваа настава е потребна но не се реализира, па тие мораат сами да придонесуваат во развојот на надарените ученици со тоа што ги пуштаат на разни натпревари.

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција