ВМРО-ДПМНЕ: Поддршка за подигање нови насади

Овошје и зеленчук: поддршка за подигање нови насади на профитабилни овошки за кои постои побарувачка на странските пазари. Поддршка во воведување на високоприносен сертифициран семенски и посадочен материјал, подобрен фармерски менаџмент, воведување на пазарни стандарди за квалитет на свежо овошје и зеленчук
Подобрување пазарните врски со преработувачката индустрија со почитување на договорите за откуп.Учество во инвестици во инфраструктура за ладилници и центри за сортирање и пакување .

Образложение:

Според изјавите на земјоделци кои ги искористиле овие погодности имаме потврда дека државата учествува со 65% во инвестирањето за ладилници, како и потврда за поддршка за подигање нови насади.

Што се однесува на поддршката за воведување на високоприносен сертифициран семенски и посадочен материјал тоа се уште не е остварено.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција