ВМРО-ДПМНЕ: Подзаконски акти на Законот за малолетничка правда

Изготвување подзаконски акти што произлегуваат од Законот за малолетничка правда.

Oбразложение:

Донесени се 4 подзаконски акти: Водич и стандарди за постапување на стручните тимови со деца во ризик и малолетни сторители на кривични дела во центрите за социјална работа; Програма за основна и специјализирана обука; Публикација за ресторативна правда и компаративна анализа за постапување на полициските службеници со малолетници; Стратегија за превенција на малолетничко престапништво.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција

1 Реакција
  1. Дамјан :

    Како можам да дојдам до подзаконските акти: Водич и стандарди за постапување на стручните тимови со деца во ризик и малолетни сторители на кривични дела во центрите за социјална работа; Програма за основна и специјализирана обука; Публикација за ресторативна правда и компаративна анализа за постапување на полициските службеници со малолетници; Стратегија за превенција на малолетничко престапништво. Ако има било каква мозност молам да ми ги сипратите на е-маил, многу ке ми знаци во истразувачки процес за малолетничката правда и законската легислатива.