ВМРО-ДПМНЕ: Повисоки странски инвестиции

Постигнување кумулативен прилив на странски директни инвестиции во износ од  2 милијарди евра во петгодишниот период 2008-2012; годишен прилив на странски директни инвестиции во опсег од 200-300 милиони евра, до крајот на 2008; годишен прилив на странски директни инвестиции во опсег од 300-400 милиони евра, до крајот на 2009; годишен прилив на странски директни инвестиции во опсег од 400 до 500 милиони евра, до крајот на 2010.

Образложение:

Од годишните проекции само во 2008 година е остварен предвидениот резултат, додека во наредните две години инвестициите се многу помали од предвиденото.

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција