ВМРО-ДПМНЕ: Реконструкција на јавни здравствени установи

Ќе инвестираме во инфраструктурата на хируршките клиники во Скопје, Институтот за рендгенологија, Ургент-ниот центар, Клиниката за детски болести, Клиниката за хематологија, Клиниката за кардиологија, Клиниката заинфективни болести, Институтот за белодробни заболувања, Клиниката за психијатрија, Републичкиот завод затрансфузиологија, Клиниката за хируршки болести „св. Наум Охридски“, Институтот за белодробни заболувања -Козле, Специјалната болница за гинекологија и акушерство –Чаир. Ќе се доврши реновирање на болниците во Тетово,Èструмица, Велес, Прилеп, Охрид, Куманово, Гевгелија, Гости-вар, Кичево, Кочани, Специјалната болница Јасеново – Велес, Заводот за нефрологија Струга, Психијатрискатаболница во Скопје „Бардовци“, Психијатриската болница Негорци. Во завршна фаза се реконструкции и на здрав-ствените домови во Скопје (три поликлиники), Крива Паланка и во Прилеп.Ќе изградиме нова болница во Штип и објект за Медицинскиот факултет во Штип.Ќе извршиме реновирање и на клиничката болница во Битола, општите болници во Кичево, Струга, Гевгелија, Психијатриската болница Демир Хисар, Здравствен дом Охрид. Во третата фаза покрај довршување на клиниките,предвидена е и целосна реконструкција на Градска болница „8. Септември“Скопје (поранешна Воена болница). [Рок: 2016 година]

Образложение:

Ветувањето се истражува


Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција