ВМРО-ДПМНЕ: Соодветен лекарски тим во напуштени амбуланти

Ќе овозможиме да се екипира соодветен лекарски тим во напуштените амбуланти во селата: Љубанци, Љуботен, Радуша, Бојане, Блаце, Танушевци, Арачиново, Брушино, Кадино, Петровец, Средно Коњари, Пирава, Ѓавато, Селемли, Петрово, Прдејци, Млетково, Давидово, Смоквица, Николиќ, Фурка, Зубово, Ново Коњарево, Али Коч, Ораовица, Долно Дупени, Царев  Двор, Стење, Штрбово, Грнчари, Црква, Љубојно, Долно Дивјаци, Норово, Пуста река, Жван, Ново село, Дупјачани, Жеровјане, Урвич, Новаќе, Ново село (Боговиње), Јеловјане, Гургурница, Милетино, Теново, Ѓурѓевиште, Зубовце, Речање, Симница, Лакавица, Корито, Рогачево, Требиште, Врбјани, Белчишта, Присојница, Вешала, Ѓермо, Секулица, Шлегово, Страцин, Шопско Рударе, Крилатица, Арбанашко.

Образложение:

Податоците до кои може да се дојде зборуваат за отворени нови здравствени објекти само во дел од наведените во ветувањето.

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција