ВМРО-ДПМНЕ: Станови и куќи за станбено необезбедени лица

Проектот ќе опфаќа изградба на минимум 520 станбени единици во згради и во куќи на целата територија на Репу-блика Македонија. Веќе во декември 2011 ќе бидат распределени 70 станбени единици во Битола, а заклучно со 2015 година ќе бидат изградени и распределени дополнителни 450 станбени единици во 13 градови ширум државата.

Образложение:

Во изминатиот период  во Битола беа изградени и предадени во употреба 78 станови.

Забелешка*: Како краен рок за исполнување на ветувањето е земен април 2014 година, бидејќи тој месец истекува мандатот на владата.

Линкови:

Оценето од: Марија Теговска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција