ВМРО-ДПМНЕ: Стимулации за згрижувачките семејства

Ќе обезбедиме дополнителни стимулации за згрижувачките семејства за згрижување на деца без родители и родителска грижа, деца со специфични потреби, како соодветна форма за згрижување на децата. [Рок: 2013]

Образложение:

Во мај 2013 година беа донесени измени и дополнувања на Законот за социјалната заштита, со кои се обезбеди подобрување на одредбите за згрижување деца и лица во згрижувачки семејства. За таа цел обезбедени се 1,3 милиони денари на годишно ниво за вклучувањето на згрижувачките семејства во постојниот систем. Ова ветување се оценува како исполнето. [Ажурирано на: 11.04.2014]

Линкови:

Дневник (03.02.2013): Ристовски: 1,3 милиони денари за згрижувачки семејства од СОС детското село. [Пристапено на: 11.04.2014]

 

Прес 24 (09.05.2013): Ристовски: Подобрување на одредбите за згрижување деца и лица во згрижувачки семејства. [Пристапено на: 11.04.2014]

 

Pravo.org.mk: Закон за социјалната заштита. [Пристапено на: 11.04.2014]

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција