ВМРО-ДПМНЕ: Стратешко планирање

Ги предвидуваме следните мерки и активности: Подобрување на квалитетот на подготовка на Годишната програма за работа на Владата на Република Македонија преку воведување на писмени процедури за изготвување на годишна програма за работа во министерствата; Донесување на задолжителни насоки за учество на јавноста во процесот на креирање политики; Подобрување на капацитетите за стратешко планирање во јавната администрација со обука на вработени во сите сектори при министерствата за стратешко планирање; подобрена координација во министерствата и во областите на политики; подобрени стратешки планови и Годишна програма за работа. [Рок: 2011 – 2015]

Образложение:

Ветувањето се истражува

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција