ВМРО-ДПМНЕ: Виничко кале, доцноантички и ранохристијански град

Археолошко доистражување, конзервација и реставрација на откриените објекти. Дооткривање на бедемските ѕидови. [Рок: 2015 година]

Образложение:

Истражувањата на Виничкото кале интензивно се спорведуваат од 2009 година. Во 2011 беше завршено истражувањето на источниот и централниот дел од калето. Во 2012 година продолжија археолошките истражувања на преостанатиод дел, а во 2013 година завршена е изградбата на пристапните патеки и поставено е осветлување на Виничкото кале.

Забелешка*: Како краен рок за исполнување на ветувањето е земен април 2014 година, бидејќи тој месец истекува мандатот на владата.

Линкови:

Оценето од: Наталија Пешиќ

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција