ВМРО-ДПМНЕ: Владеење 2.0

Активно вклучување на граѓаните, бизнисите и невладините организации со предлози за поедноставување на постапките во администрацијата преку веб-портал. Со ова ќе се изготват инструменти за редовна проверка на предлозите и ќе се овозможи понатамошно подобрување на квалитетот на спроведувањето на новото законодавство и новите организациски и институционални мерки. Носител: Министерството за информатичко општество и администрација. Буџет: 20.000 евра. [Рок: декември 2011]

Образложение:

Создаден е портал „е-Демократија“, кој преку искористување на интерактивните алатки, има за цел до го поддржи учеството во јавниот живот, да ја зајакне заедницата и да ја унапреди демократијата. Порталот е промовиран на 14.02.2012 година, месец и половина подоцна од зададениот рок (31.12.2011)

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција