ВМРО-ДПМНЕ: Влез на нови пазари

Преку кофинансирање во износ од 5.000 евра ќе обезбедиме финансиска поддршка за компаниите за изработка на  физибилити- студии за влез на нови пазари. Целта на проектот е да се овозможи пристап за македонските компании до информации за издржаноста на нивните проекти за влез на нови пазари. На тој начин ќе се поддржи квалитетот во одлучувањето за инвестирање. [Рок: Јануари 2012- континуирано]

Образложение:

Со донесувањето на оваа мерка овозможена е финансиска поддршка на македонските компании во вид на кофинансирање во износ до 5.000 евра за изработка на студии за влез на нови пазари. Ова ветување се оценува како исполнето. [Ажурирано на: 15.04.2014]

Линкови:

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција