ВМРО-ДПМНЕ: Закон за биомедицинско оплодување

Закон за биомедицинско (потпомогнато) оплодување да имаат свое дете. На секое семејство осигуреник, кое ќе има потреба од вештачко оплодување, ФЗО ќе ги покрие трошоците за првите три обиди. Притоа, нема да дозволиме дискриминација во однос на возраст, пол и раса на брачните двојки ФЗОМ ќе отпочне со обезбедување и зголемување секоја година на бројот на услуги за потпомогнато оплодување што се спроведуваат во приватните и јавните здравствени установи по личен избор на осигурениците. Рок: септември 2008

Образложение:

Според изјавата што ја добивме од страна на Гинеколошкиот центар во Битола, заклучивме дека ова ветување се спроведува во пракса.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција