ВМРО-ДПМНЕ: Закон за измени и дополнувања на Законот за финансирање на политичките партии

Донесување на Закон за измени и дополнувања на Законот за финансирање на политичките партии, согласно со препораките на ГРЕКО и ОДИХР во насока на обезбедување на поголема транспарентност на сметките на политичките партии и преку определување на Државниот завод за ревизија за институцијакоја ќе има водечка улога во системот на контрола над финансирањето на политичките партии и изборните кампањи. [Рок: 2011] Образложение: Донесен е Закон за измени и дополнувања на Законот за финансирање на политичките партии, според кој политичките партии се должни јавно на својата веб страница да го објавуваат регистарот на донации, а надзорот над финансиско-материјалното работење на политичките партии го врши Државниот завод за ревизија. [Ажурирано на: 25.04.2012] Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција