ВМРО-ДПМНЕ: Закон за подземен катастар

Со донесување на Законот за подземен катастар ќе се овозможи евидентирање и запишување на право на сопстве-ност на сите подземни инфраструктурни водови. Со овој проект на идните инвеститори им се овозможува поголема прегледност на подземните инфраструктурни водови, со што се олеснува постапката за добивање на одобрение за градење и се овозможува поефикасна реализација на идните инвестиции. Исто така, се овозможува искористување на подземните инфраструктурни водови од страна на нивните сопственици при добивање на кредити, можност за ставање под хипотеки и сл. [Рок за донесување на законот:  октомври 2011 година,  за имплементација декември 2014]

Образложение:

Првиот дел од ветувањето, донесување на Законот за подземен катастар не е исполнет.

Вториот дел продолжува да се истражува

Линкови:

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција