ВМРО-ДПМНЕ: Закон за управување со конфискуван имот

Ќе донесеме Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка со што ќе создадеме ефикасни услови за управувањето со конфискуваниот имот (рок декември 2008 година)

Образложение:

Донесен е Закон за управување со конфискуван имот, имотна корист и одземени предмети во кривична и прекршочна постапка кој што стапил во сила на 12.08.2008, со кој се уредуваат управувањето, користењето и располагањето со привремено конфискуваниот имот, имотна корист и привремено одземените предмети, како и конфискуваниот имот, имотната корист и одземените предмети со правосилна одлука во кривична и прекршочна постапка, како и основањето, надлежноста, управувањето, раководењето и други прашања поврзани со работата на Агенцијата за управување со одземен имот.

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција