Социјалните патролни служби во Ѓорче Петров почнаа да работат


Децата на самохрани родители во Штип добија бесплатен престој во градинките


Во тек е изградбата на водоводот во Општина Липково


Почнува зголемувањето на надлежностите на локалната самоуправа


Граѓаните сè уште мака мачат да најдат лекови на рецепт после 15-ти во месецот


Не е поставен бројчаник за украдените пари на Порта Македонија


Сменети се лектирите за основците, во тек е ревизија на учебниците


Ветените измени на Изборниот законик стојат во место


За санирање на оштетените улици во Тетово се чека пролетта


Владата сè уште не формирала фискален совет


Владата ги донесе законите за медиуми, се чека на Собранието


Скопскиот аквадукт исчистен, најавена негова целосна ревитализација


Учениците од прилепската населба „Тризла“ добија бесплатен превоз


Зелениот картон сè уште не поевтини


Граѓаните на Штип ќе плаќаат поевтина вода за пиење


Граѓаните дури од 2019 година ќе можат да сметаат на парите од повратот на ДДВ


„Скопје-Блаце“ нема да ја следи динамиката на „Арбен Џафери“


Сè уште не е расчистена дивата депонија во село Глоѓи