Kонтакт

  Име (задолжително):

  е-Пошта (задолжително):

  Порака:

   


  Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставуватте преку овој формулар.

   

  Порталот за јавна отчетност, транспарентност и проверка на факти, „Вистиномер“, е издание на Фондацијата „Метаморфозис“.

   

  Редакција

   

  Проектен кординатор и уредник: Владимир Петрески (vladimir [AT] metamorphosis.org.mk)

  Заменик-уредник: Оливера Војновска (olivera [AT] metamorphosis.org.mk)

  Уредник-новинар: Теофил Блажевски (teo [AT] metamorphosis.org.mk)

  Уредник на изданието на албански јазик: Елида Зилбеари (elida [AT] metamorphosis.org.mk)

   

  Надворешни соработници/автори:

  Ана Анастасовска,

  Мирослава Бурнс

  Симона Атанасова

  Весна Коловска

  Соња Рилковска

  Ване Трајков

  Горан Лефков

   

  Веб-администратор: Трајче Панов (trajce [AT] metamorphosis.org.mk)

  Социјални мрежи: Оливер Стојанов (македонски јазик)

  Преведувач (англиски јазик): Абакус

  Новинар-преведувач и социјални мрежи (албански јазик): Дрилон Салиу 
  Практиканти: Наум Локоски и Матеј Плавевски

   

  За тоа како Вистиномер го одржува професионалниот интегритет на членовите од тимот кои работат на овој портал, можете да се информирате преку документот со наслов Политика на интегритет усвоен од Управниот одбор на Фондацијата „Метаморфозис“, кој се спроведува и на ниво на целата организација.

   

  Тимот на Вистиномер во својата работа се води и во целост го почитува и спроведува Кодексот на новинарите на Македонија.

   

  Вистиномер е регистриран во регистерот на проефсионални он-лајн медиуми на Советот за етика во медиумите (СЕММ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ).

   

  Вистиномер е членка на Меѓународната мрежа за проверка на факти (ИФЦН) и потписник на Кодексот на принципи на мрежата. Доколку сметате дека Вистиномер ги крши овие принципи, жалба со ИФЦН можете да поднесете преку овој формулар, следејќи ја политиката за жалби на мрежата.

   

   

  Адреса на издавачот:

   

   

  Фондација Метаморфозис

  Адреса: ул. „Франклин Рузвелт“ бр. 19, кат 2, 1000 Скопје

  Е-пошта: info [AT] metamorphosis.org.mk

  Телефон: +389 2 3109 325

   

  Личната карта на Фондацијата Метаморфозис со основните податоци може да се најде овде.

  Повеќе информации за организацијата можат да се најдат на организацискиот веб сајт овде.

  Годишните извештаи на организацијата можат да се најдат овде.

  Tимот на организацијата можете да го запознаете овде.

  Нејзиниот статут може да се најде овде,

  Главните донатори, пак, можат да се видат овде.