Документи

Документ за јавни политики

Реформите во правосудството, јавната администрација и борбата против корупцијата

Документот за јавни политики „Реформите во правосудството, јавната администрација и борбата против корупцијата“ е изработен во рамките на проектот „Вистиномер“, чија основна цел е засилување на отчетноста и транспарентноста на јавните институции, избраните и именуваните функционери и политичките партии. Основна алатка на проектот е истоимениот портал (Vistinomer.mk/Vertetmates.mk/Truthmeter.mk), кој се публикува во рамките на Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“.
Проектот е поддржан од Фондација Отворено општество во Македонија (ФООМ).
Период на времетраење на проектот: 1.7.2018 – 31.12.2018
Овој документ за јавни политики, како и сите други материјали, кои претставуваат производ на проектот, се достапни на порталот Вистиномер.
ноември-декември 2018 г.

Документот можете да го преземете овде (pdf формат):

Документ за јавни политики – Реформи во судствoто, државната администрација и борбата против корупцијата