Категорија...

Влада на РМ

Асаф Адеми: Министерот – жртва на партиски инженеринг

Нема сомнение дека министерот за култура е вонредно образовен човек, со големо искуство кај менаџирањето со човечките ресурси и градежништвото. Но, во Владата се составува листа на министри според партиски инженеринг и тоа за…

Рената Тренеска Десковска: Министерка растена во дворот на политиката

Таткото на актуелната министерка за правда беше долго време во политиката. Неговата ќерка се мислела меѓу математиката и правото, дури и влечела ждрепка, потоа меѓу обрзованието и политиката. Сега, кога треба да ги вади „жешките костени“ од…

Аксел Ахмедовски

На  25.12. 2017 година  Аксел Ахмедовски е избран за министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија ПРИВАТЕН ЖИВОТ Тој е роден 1964…

Рената Дескоска

Министер за правда во Владата на РМ предводена од Зоран Заев, избрана на 31 мај 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -Родена е на 3.05.1972 година во Скопје. Дипломира на Правниот факултет во Скопје во 1994 година и таму ја заснова…

Кочо Анѓушев

Министер без ресор во Владата на РМ, предводена од Зоран Заев, избрана на 31 мај 2017 година. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е во Велес на 20.06.1969 година, има семејство, се занимава со наука и бизнис и за прв пат започнува…

Драган Тевдовски

Министер за финансии во Владата на РМ на Зоран Заев од 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -Роден на 21.01.1979 во Скопје. Покрај работата и семејството, според извори во медиуми, љубов му е и спортот, посебно фудбалот. Бил член на…

Љупчо Николовски

Министер кој раководи со Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство во Владата на Зоран Заев од 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -Роден е на 20.08.1983 година во Крива Паланка, каде завршува основно и средно…

Едмонд Адеми

На 31.05. 2017 година Едмонд Адеми е избран за министер  без ресор во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Едмонд Адеми е роден  на 29.06.1975 година. Тој е женет, татко е на две деца. Зборува :…

Роберт Алаѓозовски

На 31.05. 2017 година  Роберт Алаѓозовски е избран за министер за култура во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роберт Алаѓозовски е роден 1973 година во Струмица. Оженет. Татко на две деца. Член на…

Хазби Лика

Министер без ресор во Владата на РМ на Зоран Заев од 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -Роден е во 1972 година во Тетовско. Нема податоци за неговата семејна состојба, ниту пак за образованието во периодот на основно и средно…

Горан Сугарески

На 31.05. 2017 година Горан Сугарески е избран за министер за транспорт и врски во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Горан Сугарески е роден  на 03. 08.1973 година во Прилеп. Оженет, татко на две деца …

Аднан Ќахил

  На 31.05. 2017 година Аднан Ќахил е избран за министер без ресор во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Аднан Ќахил е роден на 03.02.1960 година  во Скопје. Зборува турски, македонски, англиски и албански…

Дамјан Манчевски

На 31.05. 2017 година Дамјан Манчевски е избран за министер за информатичко општество и администрација во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Дамјан Манчевски е роден на 27.01.1978 година во Скопје. Оженет и татко…

Садула Дураки

Министер кој ќе раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање во Владата на РМ предводена од Зоран Заев, избрана на 31 мај 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -Роден е во 1960 година, на 21 јануари во Липково…

Никола Димитров

На 31.05. 2017 година Никола Димитров е избран за министер за надворешни работи во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Никола Димитров е роден 1972 година во Скопје . Тој е женет, татко е на три деца. …

Крешник Бектеши

Министер за економија во Владата на РМ предводена од Зоран Заев од 2017 година ПРИВАТЕН ЖИВОТ -По потекло е од Кичево, но нема датум кога е роден во официјалната биографија. Од 2004 до 2008 г. завршува повеќе степени на Рочестер…