Богдановиќ го исполнува ветеното за јавниот простор во Центар

  Во предизборната програма на градоначалникот на Општина Центра Саша Богдановиќ, во поглавјето „Клучни проекти“ во делот „Запирање на неконтролираните градежни активности“, се наоѓа и следното ветување кое го оценуваме како исполнето: Ревидирање на квалитетот на планирањето на просторот [Извор:…

Саша Богдановиќ

Саша Богдановиќ е градоначалник на Општина Центар   ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден на 17 мај 1985, во Постојна, СР Словенија.   ОБРАЗОВАНИЕ 2000 – 2004  – Средно медицинско училиште “Др. Панче Караѓозов“ – Скопје 2004 – 2009  – Правен факултет “Јустинијан…

Богдановиќ вети и стави мораториум на градбите во Центар

Проверка на сите издадени одобренија за градби и стопирање на издавањето нови одобренија за градба и воведување мораториум за градба најдоцна до крајот на 2017 година и да трае сè додека не се изготви нов детален урбанистички план според сите…