Биографии на новите градоначалници

Фото: Принтскрин

 

Биографии  на градоначалници избрани на локалните избори кои се одржаа на 15 октомври 2017 година

ОПШТИНА

ГРАДОНАЧАЛНИК

 
АЕРОДРОМ Златко Марин http://vistinomer.mk/zlatko-marin/
АРАЧИНОВО Миликије Халими http://vistinomer.mk/milikije-halimi/
БЕРОВО Звонко Пекевски http://vistinomer.mk/zvonko-pekevski/
БОГДАНЦИ Блаже Шапов http://vistinomer.mk/blazhe-shapov/
БИТОЛА Наташа Петровска http://vistinomer.mk/natasha-petrovska/
БОГОВИЊЕ Аљбон Џемаили http://vistinomer.mk/albion-dhemaili/
БОСИЛОВО Зоран Зимбаков http://vistinomer.mk/zoran-zimbakov/
БРВЕНИЦА Енвер Пајазити http://vistinomer.mk/enver-pajaziti-2/
БУТЕЛ Велимир Смилевски http://vistinomer.mk/velimir-smilevski/
ВАЛАНДОВО Перо Костадинов http://vistinomer.mk/pero-kostadinov/
ВАСИЛЕВО Марјан Јанев http://vistinomer.mk/marjan-janev/
ВЕВЧАНИ Сашо Јанкоски http://vistinomer.mk/sasho-jankoski/
ВЕЛЕС Аце Коцевски http://vistinomer.mk/atse-kotsevski/
ВРАПЧИШТЕ Исен Шабани http://vistinomer.mk/isen-shabani/
ВИНИЦА Ивица Димитров http://vistinomer.mk/ivitsa-dimitrov/
ГАЗИ БАБА Борис Георгиевски http://vistinomer.mk/boris-georgievski/
ГЕВГЕЛИЈА Сашо Поцков http://vistinomer.mk/sasho-potskov/
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ Александар Наумоски http://vistinomer.mk/aleksandar-naumoski/
ГОСТИВАР Арбен Таравари http://vistinomer.mk/arben-taravari-gradonachalnik-na-gostivar/
ГРАДСКО Роберт Бешовски http://vistinomer.mk/robert-beshovski/
ГРАД СКОПЈЕ Петре Шилегов http://vistinomer.mk/petre-shilegov/
ДЕБАР Ружди Љата http://vistinomer.mk/ruzhdi-lata/
ДЕБАРЦА Зоран Ногачески http://vistinomer.mk/zoran-nogacheski/
ДЕЛЧЕВО Горан Трајковски http://vistinomer.mk/goran-trajkovski-2/
ДЕМИР КАПИЈА Лазар Петров  нема
ДОЈРАН Анго Ангов http://vistinomer.mk/ango-angov/
ДЕМИР ХИСАР Марјанче Стојановски нема
ДОЛНЕНИ Џемил Ќамили ——-
ЖЕЛИНО Бљерим Сејди http://vistinomer.mk/blerim-sejdiu/
ЗЕЛЕНИКОВО Борче Гиевски нема
ЗРНОВЦИ Блаже Станков http://vistinomer.mk/blazhe-stankov/
ИЛИНДЕН Жика Стојановски http://vistinomer.mk/zhika-stojanovski/
ЈЕГУНОВЦЕ Дарко Блажески http://vistinomer.mk/darko-blazheski/
КАВАДАРЦИ Митко Јанчев http://vistinomer.mk/mitko-janchev/
КАРБИНЦИ Јордан Насев нема
КАРПОШ Стефан Богоев http://vistinomer.mk/stefan-bogoev/
КИСЕЛА ВОДА Филип Темелковски нема
КИЧЕВО Фатмир Дехари http://vistinomer.mk/fatmir-dehari/
КОНЧЕ Благој Илиев http://vistinomer.mk/blagoja-iliev/
КОЧАНИ Николчо Илиев http://vistinomer.mk/nikolcho-ilijev/
КРАТОВО Љупчо Бојаџиев http://vistinomer.mk/lupcho-bojadhiev/вели
КРИВА ПАЛАНКА Борјанчо Мицевски http://vistinomer.mk/borjancho-mitsevski/
КРИВОГАШТАНИ Рубинчо Шефтероски нема
КРУШЕВО Томе Христоски http://vistinomer.mk/tome-hristoski/
КУМАНОВО Максим Димитриевски нема
ЛИПКОВО Еркан Арифи http://vistinomer.mk/erkan-arifi/
ЛОЗОВО Ацо Велковски нема
МАВРОВО и РОСТУШЕ Медат Куртовски http://vistinomer.mk/medat-kurtovski/
МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА Соња Стаменкова http://vistinomer.mk/sona-stamenkova/
МАКЕДОНСКИ БРОД Живко Силјаноски http://vistinomer.mk/zhivko-siljanoski/
МОГИЛА Јасмина Гулевска нема
НЕГОТИНО Тони Делков http://vistinomer.mk/toni-delkov/
НОВАЦИ Љубе Кузманоски http://vistinomer.mk/lube-kuzmanoski/
НОВО СЕЛО Боро Стојчев нема
ОХРИД Јован Стојаноски http://vistinomer.mk/jovan-stojanovski/
ПЕТРОВЕЦ Борче Митевски нема
ПЕХЧЕВО Драган Тренчовски http://vistinomer.mk/dragan-trenchovski/
ПЛАСНИЦА Исмаил Јахоски нема
ПРИЛЕП Илија Јованоски http://vistinomer.mk/ilija-jovanovski/
ПРОБИШТИП Драган Анастасов нема
РАДОВИШ Герасим Конзулов http://vistinomer.mk/gerasim-konzulov/
РАНКОВЦЕ Ивица Тошевски http://vistinomer.mk/ivitsa-toshevski/
РЕСЕН Живко Гошаревски http://vistinomer.mk/zhivko-gosharevski/
РОСОМАН Бранко Јанев нема
САРАЈ Блерим Беџети http://vistinomer.mk/blerim-bedheti/
СВЕТИ НИКОЛЕ Сашо Велковски нема
СОПИШТЕ Стефче Трпковски http://vistinomer.mk/stefche-trpkovski/
СТАРО НАГОРИЧАНЕ Жаклина Јовановска нема
СТРУГА Рамиз Мерко http://vistinomer.mk/ramiz-merko/
СТРУМИЦА Коста Јаневски http://vistinomer.mk/kosta-janevski/
СТУДЕНИЧАНИ Азем Садики http://vistinomer.mk/azem-sadiki/
ТЕАРЦЕ Исен Асани http://vistinomer.mk/isen-asani/
ТЕТОВО Теута Арифи http://vistinomer.mk/teuta-arifi/
ЦЕНТАР Саша Богдановиќ http://vistinomer.mk/sasha-bogdanovik/
ЦЕНТАР ЖУПА Аријан Ибраим http://vistinomer.mk/arijan-ibraim/
ЧАИР Висар Ганиу http://vistinomer.mk/visar-ganiu/
ЧАШКА Горан Стојановски http://vistinomer.mk/goran-stojanovski/
ЧЕШИНОВО ОБЛЕШЕВО Горанчо Крстев http://vistinomer.mk/goranacho-krstev-grga/
ЧУЧЕР САНДЕВО Јован Пејковски http://vistinomer.mk/jovan-pejkovski/
ШТИП Благој Бочварски http://vistinomer.mk/blagoj-bochvarski/
ШУТО ОРИЗАРИ Курто Дудуш нема

 

 

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Овој напис е изработен во рамките на Проектот за зголемување на отчетноста и одговорноста на политичарите и партиите пред граѓаните, Вистиномер, имплементиран од Метаморфозис. Написот e овозможен со поддршка на американската непрофитна фондација (NED - National Endowment for Democracy) и Балканскиот фонд за демократија, проект на Германскиот Маршалов фонд на САД (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), иницијатива која поддржува демократија, добро владеење и евро-атлантски интеграции во Југо-источна Европа. Содржината на рецензијата е одговорност на авторот и не ги одразува ставовите на Метаморфозис, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, проект на Германскиот Маршалов фонд на САД, или нивните партнери.

Оставете реакција