Browsing Tag

Маџунков

Контраспин: Маџунков заборава – мултијазичноста е уште од социјализмот

Академик Манџуков би требало да знае дека Македонија е де факто повеќејазична не од сега, туку уште од времето на длабокиот социјализам. Во последните 15 години е, де факто, и уставно двојазична