Browsing Tag

распуштање на Собранието

Уставен суд се прогласи за ненадлежен, па се премисли и ја поништи одлуката за распуштање на…

На 25.05.2016 СДСМ со соопштение реагираше на потегот на Уставниот суд  да ги поништи одлуките за распуштање на Собранието,  донесени на 18 јануари и на 23 февруари 2016 година. Во партиското соопштение, меѓу другото, се вели:…