Browsing Tag

Роберт Алаѓозовски

Основан Ансамбл за албански народни ора и песни

Во предизборната програма на Демократската унија за интеграција (ДУИ) за последните парламентарните избори, во делот “Култура” е дадено ветување за формирање на Албански фолклорен ансабмл во Република Македонија. Ова ветување на ДУИ е…

Роберт Алаѓозовски

На 31.05. 2017 година  Роберт Алаѓозовски е избран за министер за култура во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роберт Алаѓозовски е роден 1973 година во Струмица. Оженет. Татко на две деца. Член на…