Browsing Tag

Здружение на лекари специјализанти

Во РСМ има здравствени работници кои одбиваат да се вакцинираат против Ковид-19

Здравствениот систем во нашата земја не може да си дозволи отпуштање на медицинскиот персонал кој одбива да се вакцинира против Ковид-19. Но, ваква мерка преземаат властите во некои земји во светот. Ставот на Лекарската комора на РСМ е дека…