Семејството на Бејта го поседува трговскиот центар „Де Јуре“, но не и „Елкос Груп“

  Антонијо Милошоски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, на собраниската седница на која се расправаше за новиот Закон за јазици, изјави дека градоначалникот на Гостивар, Невзат Бејта, поседува два трговски центри во Гостивар, што е полувистинито и манипулативно тврдење. Нема потреба од…

Изгрaден е Mостот на демократијата во Гостивар

  Проект: Изградба на мост над реката Вардар Буџет: Над 1 милион евра – Фонд за инфраструктурен развој на општините   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во предизборната кампања на локалните избори 2013 г., Невзат Бејта, градоначалникот на Општина Гостивар, во својата програма „Заедно…

Гостивар доби пречистителна станица за вода

  Проект: Довршување на пречистителната станица за градот Гостивар, (Гостивар); Вредност: 12 милиони денари; Рок на реализација: 2014 г.;   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на пречистителната станица за Општина Гостивар веше ветена неколку пати од страна на Демократската унија за интеграција. Првин…

Асфалтиран и осветлен e центарот на с.Форино, Гостивар

Проектот ветен во 2014 година за да се асфалтира и да се осветли центарот на село Форино, кој што опфаќа површина од оклу 620 м2, е исполнет   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Уредувањето на центарот на гостиварското село Форино беше ветено во Изборната…

Асфалтиран е патот во с. Мирдита, Гостивар

Реконструкцијата и асфалтирањето на патот во должина од околу 700 метри беше ветено во Изборната платформа на ДУИ за иборите во 2014 година и тоа ветување е исполнето во последниот квартал од 2016 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Од страна на општина Гостивар…

Прислушувани разговори – сет 5: ГУП-ови, ДУП-ови, динамити и модерни волови

  Петтиот сет снимки од прислушувани разговори е посветен на уривањето на комплексот „Космос“ на Фијат Цаноски, а станува збор за разговори меѓу Никола Груевски и Миле Јанакиески, како актуелен министер за транспорт и врски во тоа време.   Во…