Укинати се психолошките тестови за вработување во државната администрација

УКИНУВАЊЕ НА ТЕСТ НА ЛИЧНОСТ (ПСИХОЛОШКИОТ ТЕСТ) КАКО УСЛОВ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Ќе го укинеме нереалниот психолошки тест, кој само создава буџетскитрошоци и поголем простор за корупција и манипулација од страна на власта и ним блиските. [Извор: Изборна програма на СДСМ, …

Нема државно вработување без партиска книшка

  Изјава на координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и член на Извршниот комитет на партијата: Видете, јас кажав дека во последните неколку години се донесени сериозни закони и дека се спроведуваат реформи во администрацијата. Партизацијата како термин ја слушаме…