Децата во Старо Нагоричане добија градинка, најавена уште една

  Ветување: Отворање на детски градинки во рамки на основните училишта и опремување на детски парк. [Извор: Изборна програма на градоначалничката на Старо Нагоричане Жаклина Јовановска, за локалните избори во 2017 година „Живот во Старо Нагоричане за сите“ ( стр.…

Прислушувани разговори – сет 16: Подготвувањето на Куманово

    Како ВМРО-ДПМНЕ, изобилно користејќи ги своите функционери и владејачката позиција, се обидувала со махинации да оствари изборна победа во Куманово, може да видиме од овој сет прислушувани разговори, што беа презентирани во Куманово.     Првиот разговор разоткрива…