Двосмислени тврдења во насловот и неименувани ,,експерти”

Пишува Жаклина Цветковска Рецензираме текст со наслов „Јовески даде ветување дека ќе го доврши делот на Катица Јанева!“, објавен на порталот magazin.mk, на 30.06.2020 година, во кој се пренесува дел од интервјуто…

Коментаторски став за Фејсбук објави

Пишува: Жаклина Цветковска Тенденциозен, ироничен и навредлив наслов Ленче Ристова солзи рони за СЈО, денес ни е последен ден од лапањето и рекетирањето бизнисмени е објавен на порталот dokazmakedonija.mk, на 30.06.2020…

Новинарски текст не смее да наликува на партиско соопштение

Пишува: Жаклина Цветковска Рецензираме текст со наслов „(ФОТО) Да стапнеше некогаш во Истокот, немаше да ветуваш веќе изградени експресни патишта?!“, објавен на порталот gragjanskizbor.mk, на 29.06.2020 година.…

Фотографија од празен штанд искористена за анти-кампања

Пишува: Жаклина Цветковска Текстот со наслов  СДСМ се откажа од граѓаните, поставиле штандови на кои никој не доаѓа, објавен на порталот vesnik.com, на 27.06.2020 година создава необјективна слика за предизборна кампања во…

Информативен текст не смее да биде употребен за навредливи коментари

Пишува: Жаклина Цветковска Рецензираме текст со тенденциозен наслов „„Заевизмот“ го префатил и Сугарески“ , објавен на порталот lider.com.mk, на 26.06.2020 година, кој е полн со навредливи коментаторски забелешки и…

ПОРТАЛ БЕЗ ДОКАЗ ГИ ОБВИНУВА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА

Пишува: Жаклина Цветковска Порталот dokazmakedonija.mk, на 24.06.2020 година, објави текст со наслов „На Брусалица капиталната инвестиција, растурање на постоечки проекти, овде уништување на игралиштето за голф“,  кој е…

Твитовите за спотот ,,Исправи се Македонијо“, повод за политичко навивање

Пишува Жаклина Цветковска Во текстот што го рецензираме, со наслов ,,Твитер „гори“: Само киропрактичарот Мицковски е исправен во спотот, тоа е затоа што одеше во теретана“, објавен на интернет порталот gragjanskizbor.mk на 24.06.2020…