Browsing Tag

црнци

Блек фрајдеј нема никаква врска со ропството и црнците во Африка

Објава на Фејсбук шири невистини дека Блек фрајдеј е термин поврзан со ропството и црнците од Африка. Наспроти тврдењето во постот, терминот Black Friday најпрво се поврзувал со финансиски пад на берзите во доцните 1800 -ти години, а од…