Browsing Tag

документ

Постот дезинформира дека ковид вакцините ќе доведат до нова варијанта што ќе убие 35 проценти од…

Во документот линкуван во постот се изнесени четири хипотетички сценарија, за иднината на пандемијата со коронавирусот кои се однесуваат на самиот вирус. Во првото сценарио се споменува бројката  што се посочува во постот, но, пишува дека…

ОН не промовираат нов светски поредок со кој ќе ги одземат сите човекови права

За да се зголеми уверливоста за овие тврдења, во самиот пост објавена е фотографија од документ на кој е прикажана листа од 25 човекови права кои Обединетите нации наводно ќе ги укинат. На фотографијата го има логото на ОН, а насловот вели…

Истражување: Медиуми – реформи никогаш доста

Како до остварување на идеалите на генерации идеалисти, луѓе низ целиот свет, кои се бореле или сè уште се борат за слободата на говорот, слободата на изразувањето, слободата на примањето и давањето информации низ слободен интернет простор…