Browsing Tag

Флурона

„Флурона“ стигна во Северна Македонија, што (не) се знае до сега?

На 5 јануари годинава во Северна Македонија беше потврден првиот случај со „Флурона“. До денес во Северна Македонија има неколку случаи со оваа инфекција, која е комбинација од два вируси и тоа: инфлуенца А и САРС КоВ-2. На оваа тема, за…