Browsing Tag

играчки

Продажбата на играчки-скелети нема врска со војната во Украина

Написот што е споделен во постот преку  кратко видео од 6 секунди манипулира дека во украинските продавници има  играчки кои претставуваат останки од руски војници. Од самото видео јасно се гледа дека прикажаните играчките се во одделот…

Старите играчки во градинките во Карпош заменети со еко-играчки

  Во пресрет на Нова година, во сите градинки во Карпош, ќе се заменат дотраените играчки со нови, од еко материјали.   (Извор: Стефан Богоев, градоначалник на Карпош, Датум: 06.12.2017 г. ) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето дека  старите…