Browsing Tag

Јан Цингел

Дезинформациите се значително засилени во предизборните кампањи

Интересен пример сподели Јан Цингел од Словачка, кој кажа дека пред изборите во оваа земја, се појавил аудио запис генериран од АИ, на кој се слушал гласот на многу позната истражувачка новинарка од Словачка, како да зборува со лидерот на…