Browsing Tag

кромид

Американски историчари не ја измислиле античка Грција

Античка Грција била цивилизација на јужниот дел на Балканскиот Полуостров, која постоела од 1200 г.п.н.е до 600 г.н.е и била составена од градови-држави познати како полиси. Новинарски текст со (зло)употреба на сатирична статија и дополнет…

Лага е дека баба од Русија открила таен рецепт за висок крвен притисок

Проверката на „Вистиномер“ покажа дека жената од фотографијата нема никаква врска со „баба од Русија која го нуди тајниот рецепт“. Оваа фотографија може да се најде на сајтовите за продажба и да се купи за помалку од 10 евра. „Тајниот…