Browsing Tag

Маџари

Реконструирана е улицата „Благоја Стефковски“ до кино „Маџари“

Реконструкција на улицата „Благоја Стефковски“   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, пред неколку месеци на прес-конференција, најавувајќи градежна офанзива на градските сообраќајници, меѓу другото, вети …

Општина Гази Баба чека инвеститор за трговскиот центар во Маџари

ВЕТУВАЊЕ: Изградба на нов трговски центар во Маџари 1 ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за изградба на нов трговски центар во Маџари 1 на градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски е во тек на реализација. Овој проект е дел од…

Тумба Маџари доби фекална канализација

Проект: ФЕКАЛЕН КОЛЕКТОР ВО МАЏАРИ Изградба на фекален колектор од постојната ФПС „Маџари“ до постојниот фекален колектор Ф 800 во Инџиково. Тој би се движел низ месните заедници Тумба и Питу Гули во нас. Инџиково, а ќе се реализира во…