Browsing Tag

Михаил Горбачов

Америка не ѝ ветила на Русија дека НАТО нема да се проширува

Според наведеното на сајтот на НАТО никогаш не бил склучен договор со кој НАТО и ветува на Русија дека нема да се прошири после Студената Војна. Вратата на НАТO е отворена за нови членови откако е основана алијансата во 1949 година, и…